(video) Android Auto a primit o actualizare majoră după cinci ani de la apariţie

Astăzi are loc tradiţionala conferinţă pentru dezvoltatori Google I/O şi în cadrul acestui eveniment va fi prezentată public o actualizare majoră pentru sistemul de infotainment Android Auto. Interfaţa va fi disponibilă pentru utilizatorii finali deja din această vară.

Principala noutate este introducerea unui nou launcher care va permite navigarea printr-o listă verticală de aplicații, astfel că selectarea celei dorite va fi mai intuitivă. Conceptul de operare a fost făcut asemănător cu cel al telefoanelor pe bază de Android şi arată destul de plăcut.

Vezi şi: (video) Nu ai Android Auto în maşină? Acum îl poţi instala şi folosi de pe ecranul telefonului tău

Noul launcher va înlocui practic actualul sistem cu 5 butoane prezente în partea de jos a ecranului. Aici își va face loc o bară de navigație care va fi afişată permanent pe ecran și care va oferi acces rapid la anumite funcții ale unor aplicații recent deschise fără nevoia de a o părăsi pe cea curentă.

De exemplu, dacă folosești Google Maps și asculți un podcast în același timp, ai posibilitatea de a derula podcast-ul din bara orizontală fără să părăsești aplicația de navigație. Prin urmare, noua interfață va afișa mai multe informații pe ecran și va necesita mai puține tap-uri pe ecranul telefonului sau a celui multimedia pentru accesarea unor funcții.

În general, funcționalitatea panoului inferior va varia în funcție de context.

De asemenea, noul update include și un centru de notificări pentru apeluri, mesaje sau diverse alerte la care vei putea răspunde pe loc sau mai târziu, în funcție de situația din trafic.

Google mai anunță că Android Auto va fi disponibil cu o temă închisă la culoare by default, utilă în special atunci când conduci pe timp de noapte, în timp ce interfața va fi actualizată și pentru ecranele mai late care își fac apariția din ce în ce mai des în mașini.

Alte modificări de interfață – bara va mai conţine o pictogramă de acces constant la asistentul Google, iar butonul virtual de revenire la meniul principal (Home) acum a fost mutat spre stânga, mai aproape de conducătorul auto.

În prezent, de la momentul lansării acum cinci ani în urmă, Android Auto este disponibil la nivel global pe 500 de modele de maşini, de la 50 de constructori auto.

Vezi şi: (video) Ruşii de la Yandex au făcut o platformă concurentă pentru Android Auto şi Apple CarPlay

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/