VIDEO // Activist civic: „Am fost bătut și amenințat cu moartea în propria gospodărie”

Julieta Savițchi
07/05/2019

Sergiu Godoroja, un activist civic din comuna Trușeni, suburbie a Chișinăului, susține că a fost bătut și amenințat cu moartea în propria gospodărie de către soțul unei consiliere locale. Bărbatul ne-a declarat că agresorul i-a cerut să renunțe la activismul civic și să își retragă cele câteva solicitări de informație despre activitatea Comisiei buget și finanțe a Consiliului local Trușeni, prezidată în ultimul timp de către soția acestuia.

Potrivit lui Godoroja, agresorul se numește Vitalie Lupașcu. „A intrat la mine în ogradă pe la ora 7 seara și mi-a cerut pe un ton răspicat să îi las soția în pace și să îmi retrag toate cererile. I-am spus că nu am nimic cu soția lui și i-am cerut să iasă din ograda mea. Atunci el m-a luat la pumni. M-a lovit peste față și în cap. Am avut amețeli și am încercat să mă sprijin de un par. După asta, Lupașcu a plecat”, ne-a spus activistul din Trușeni.

Mai mult, Sergiu Godoroja suține că Vitalie Lupașcu l-a amenințat cu moartea dacă nu se lasă de activism civic: „A zis că mă împușcă și termină cu activismul în Trușeni”. 

Solicitată de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova, consiliera Elena Lupașcu, soția lui Vitalie Lupașcu, ne-a declarat că soțul ei a fost doar să discute cu Godoroja și nu este adevărat că l-a amenințat și bătut.

„Mă filmează cu camera ascunsă, mă insultă public. Dar eu nu am luat nicio decizie de una singură, pur și simplu, am prezidat de câteva ori ședința Comisiei buget și finanțe. Soțul meu i-a cerut doar să își concentreze pretențiile față de comisie, dar nu față de mine personal. Eu nu am fost în ogradă la Godoroja, dar, din spusele soțului meu, am înțeles că l-a atins întâmplător cu cotul”, ne-a comunicat consiliera.

Grigore Romanovschi, șeful Sectorului de poliție nr. 5 Buiucani, ne-a confirmat că a fost înregistrat acest caz și că, în timpul apropiat, va audia părțile, după care va lua o decizie.

Anterior Sergiu Godoroja a publicat o înregistrare video la rubrica „Cetățeanul activ” a portalului Anticoruptie.md, în care trei consilieri din Trușeni fac apel la societatea civilă și mass-media după mai multe tentative de a convoca ședința Comisiei buget și finanțe pentru a afla care sunt alocările bugetare pentru anul 2019.

Julieta Savițchi
07/05/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii