/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

UPDATE: Instanța a dictat câte 30 de zile de arest preventiv pentru toți cei patru tineri, reținuți pentru viol și tentativă de omor

missing
07 mai 2019, ora 18:04

UPDATE, ORA 18.08: Instanța de judecată a admis integral solicitările procurorilor și a dispus ca cei patru tineri, suspectați de viol și tentativă de omor, să fie plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

UPDATE, ORA 15.35: Procurorii au cerut instanței să le aplice mandate de arestare preventivă pentru termene de câte 30 de zile la trei dintre cei patru suspecți reținuți pe acest caz.

Acuzatorii de stat spun că au solicitat ca suspecții să fie cercetați în arest preventiv pentru că infracțiunile de care sunt bănuiți sunt din categoria celor grave. Bănuiții nu-și recunosc vina.

UPDATE, ORA 14.00: Procurorii cer astăzi mandate de arestare preventivă pe numele celor patru tineri reținuți pentru că ar fi violat două tinere, într-un apartament din Chișinău, iar pe una dintre ele ar fi aruncat-o de la balconul apartamentului aflat la etajul șapte.

ORA, 11.48: Șase tineri sunt suspectați că au violat zilele trecute două tinere, dintre care una este minoră, într-un apartament din centrul capitalei. Mai mult, pentru a ascunde urmele presupusei crime, făptașii au aruncat-o de la balconul apartamentului, aflat la etajul șapte, pe fata minoră.

Cazul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 mai, potrivit Procuraturii Generale (PG).

Tânăra care a fost aruncată de la balcon a fost internată în spital în stare gravă. A doua victimă a reușit să fugă.

Totul s-ar fi produs după o petrecere în afara oraşului: „Cei şase bănuiţi au mers în apartamentul în care se aflau două tinere, una dintre care minoră de 16 ani. Prin constrângere fizică şi psihică indivizii au violat victimele, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, au aruncat-o pe minoră de la balconul apartamentului, aflat la etajul 7. Cealalată victimă a reuşit să fugă, alertându-i pe oamenii legii. Minora a fost internată în stare gravă la spital, în prezent fiind în comă”, informează PG.

„De menţionat că, unul dintre reţinuţi a comis violul în timp ce se afla sub măsura preventivă – arest la domiciliu, aplicată pentru o infracţiune de tâlhărie, comisă acum două luni. Iniţial, acesta a fost cercetat în stare de arest, iar ulterior, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, i-au schimbat măsura preventivă, eliberându-l din izolator şi plasându-l în arest la domiciliu. Acum el va fi tras la răspundere inclusiv pentru dublu viol şi tentativă de omor a unei minore. Procurorii au contestat încheierea magistraţilor de revocare în privinţa acestuia a măsurii de reprimare şi anunţă că vor solicita mandate de arestare pentru toţi cei şase indivizi”, menționează reprezentanții Procuraturii Generale.

Patru dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alţi doi au fost anunţaţi în căutare pentru un dublu viol şi tentativă de omor. Bănuiţii au vârstele cuprinse între 20 şi 26 de ani.

Pentru cele comise, indivizii riscă până la 20 de ani de închisoare.

În acest context, Procuratura şi Poliţia solicită sprijinul persoanelor care pot furniza informaţii de natură să ajute la găsirea urgentă a celorlalţi doi presupuși agresori, să anunţe imediat cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze la numerele de telefon: (022) 27-22-57 sau 0-799-52-423.

Foto: Procuratura Generală

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram