‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriApicultorii din Europa cer aplicarea standardelor europene de protejare a albinelor

Apicultorii din Europa cer aplicarea standardelor europene de protejare a albinelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Apicultorii din toată Europa demonstrează astăzi, 7 mai, în fața Ministerelor Agriculturii cerând aplicarea standardelor europene de protejare a albinelor împotriva pesticidelor în votul ce va avea loc chiar de Ziua Mondială a Albinei, informează agrostandard.ro. Cetățenii Uniunii Europene se tem că statele membre vor anula interdicția folosirii insecticidelor din clasa neonicotinoidelor deschizând porțile unor noi pesticide periculoase pentru albine.

Apicultorii din București și membri ai grupurilor preocupate de sănătatea mediului se vor aduna în fața Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a înmâna petiția semnată de peste 3 000 de români care cer intervenția în sprijinul adoptării unei modalități corecte, fundamentată științific de evaluare a toxicității pesticidelor față de insectele polenizatoare, printre care și albinele.

Votul este așteptat să se țină în 20 mai curent, ceea ce coincide cu Ziua Mondială a Albinei, în Comisia Permanentă pentru Plante, Animale, Alimente și Furaje, la Bruxelles. Statele membre vor vota pentru ridicarea la un nou nivel a standardelor de testare a tuturor pesticidelor conform Ghidului Albinei, document elaborat de EFSA – Autoritatea Europeană Pentru Siguranța Alimentară în anul 2013 dar neadoptat încă la nivelul întregii Uniuni Europene.

„Cetățenii și apicultorii sunt îngrijorați în aceste zile, dând glas preocupărilor pentru soarta polenizatorilor, care se aud de la Riga la Berlin și de la Roma la București. Albinele Europei sunt decimate de pesticide toxice, dar pe 20 mai, chiar de Ziua Albinei, guvernele europene au șansa să voteze documentul cunoscut sub numele de Ghidul Albinei care stabilește noi standarde, cu bază științifică garantată de EFSA pentru evaluarea pesticidelor”, declara Rebecca Falcon, managerul campaniei din partea organizației SumOfUs.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Dacă ați văzut realizările demonstrate de Einstein ar fi cazul sa credeti și ce a zis în legătură cu albinele. ,,Dacă dispar toate albinele de pe Pământ, în 4 ani dispar și oamenii!”

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›