image
Sursa foto: Literatura pe tocuri

Autoarea cărții „Vara în care mama a avut ochii verzi”, nominalizată la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură

Scriitoarea din Republica Moldova și autoarea renumitei cărți „ Vara în care mama a avut ochii verzi”, Tatiana Țîbuleac, a fost nominalizată la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, anul 2019, din partea României.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând cu anul 2008, unor scriitori contemporani de opere de ficțiune aflați la debut, din fiecare țară participantă la programul Europa Creativă (2014-2020).

Tatiana Țîbuleac, are 39 de ani și locuiește de mai mulți ani la Paris. Timp în care s-a aflat în Moldova, aceasta a activat în calitate de ziaristă, dar și prezentatoare de televiziune.

Primul ei roman care i-a adus un succes enorm a fost „ Vara în care mama a avut ochii verzi”, lansată în anul 2017, mai numită și cartea adolescenților de astăzi.

Până în 2017 au fost premiați 108 autori din 37 de state europene, pentru opere scrise în limbile lor naționale. În 2019, din partea României s-au calificat în concurs următorii scriitori:

  • Augustin Cupșa, Așa să crească iarba pe noi, Bucharest: Humanitas, 2017
  • Tudor Ganea, Porci, Iași: Polirom, 2018
  • Alina Pavelescu, Sindromul Stavroghin, Bucharest: Humanitas, 2019
  • Tatiana Țibuleac, Grădina de sticlă, Kishinev: Cartier, 2018
  • Bogdan Alexandru Stănescu, Copilăria lui Kaspar Hauser, Iași: Polirom, 2017

Tatiana Țîbuleac are în palmarezul ei trei cărți: „Fabule moderne”, „Vara în care mama a avut ochii verzi” și „Grădina de sticlă”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: