Eurovision 2019: Cât costă participarea Moldovei la concurs, dacă cea a României este de 100.000 de euro

odobescu

Duminică, 5 mai, Ana Odobescu cea care va reprezenta Moldova la Eurovision în acest an împreună cu echipa ei a plecat la Tel-Aviv.

Într-o conferință de presă înainte de plecare, Anna cât și producătorul, Alexandru Vdovicenco au spus că acum o lună și jumătate, participarea Anei Odobescu la Eurovision era la un pas de a eșua. Pentru crearea show-ului, care trebuie să uimească membrii juriului, este necesar nu numai efortul depus, dar și resurse financiare, mai exact 51 300 de euro. Anume această sumă era necesară pentru participare.

Delegatia României pentru Eurovision 2019 este alcătuită din 11 persoane, dintre care 6 sunt artiștii care vor urca pe scena de la Tel Aviv. Organizatorii au precizat că au încercat anul acesta să gestioneze banii „cât mai responsabil”. Bugetul deplasarii în Israel, aprobat de Consiliul de Adminstratie al TVR, este de aproximativ 100.000 de euro.

Anna Odobescu, reprezentanta Moldovei la „Eurovision 2019 a spus despre show-ul de pe scenă „Vreau să spun că noi nu vom avea calculatoare. Tot showul va fi doar artă, artă vie, care de foarte mult timp nu a fost văzută la Eurovision. Credem că asta îi va surprinde plăcut pe oameni, pentru că ultimul timp se folosește tot mai mult grafica computerizată. Vrem să spunem doar că la noi nu va fi fierbinte. Știți cum se spune: Veniți după noi – va fi fierbinte! Nu, la noi va fi rece.”

Concursul „Eurovision” este la cea de a 64-a ediție. Anul acesta, el va fi găzduit de unul din cele mai mari orașe ale Israelului, Tel Aviv, iar marea finală va avea loc pe 18 mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente