Zelensky spune că va răspunde la ordinul de emitere a pașapoartelor ruse pentru unii ucraineni: „Trebuie să fim creativi, rapizi și deștepți”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a spus că va răspunde ordinului lui Vladimir Putin privind acordarea de urgență a pașapoartelor ruse unor ucraineni din regiunea Donbas, transmite Vedomosti.

Foto: Interfax

„Avem câteva căi, să spunem așa. Trebuie să fim creativi, rapizi și deștepți, așa cum suntem”, a spus Zelensky și a adăugat că în curând va ieși cu declarații despre posibile măsuri.

Recent, Vladimir Putin a semnat un decret prin care cetățenii din regiunile de sud-este ale Ucrainei vor putea primi cetățenia Federației Ruse mai ușor.

Potrivit acestui decret, o procedură simplificată le va permite locuitorilor din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, unde un război între separatişti pro-ruşi şi forţele ucrainene s-a soldat cu aproape 13.000 de morţi în cinci ani, să primească un paşaport rus.

Amintim că la 29 martie curent, în Federația Rusă a intrat în vigoare legea care permite președintelui țării să determine, prin decret și în scop umanitar, categoriile de cetățeni străini care pot pretinde la obținerea cetățeniei Rusiei.


Pub