Cum ar putea aparatele de aer condiționat să ajute în lupta cu schimbarea climatică

Inginerul Roland Dittmeyer și alți cercetători de la Karlsruhe Institute of Technology au spus că aparatele de aer condiționat ar putea avea un scop dublu – pe de o parte, să răcorească încăperile închise, iar pe de altă parte să capteze dioxidul de carbon din aer.

Foto: longshvac.com

Creșterea temperaturilor duce și la creșterea vânzărilor de aparate de aer condiționat. Dar oamenii de știință cred că am putea folosi aceste aparate pentru a ne lupta împotriva schimbării climatice, scrie playtech.ro.

Nivelul de dioxid de carbon este mai mare decât oricând din ultimele 15 milioane de ani, potrivit Mashable. În ultimii 50 de ani, rata de creștere a nivelului de dioxid de carbon din aer nu a mai fost întâlnită în istorie.

Pentru a îmbunătăți aparatele de aer condiționat astfel încât să filtreze dioxidul de carbon, ar fi nevoie de un filtru special care să capteze și acumuleze substanța. Mai apoi, cu ajutorul apei și a unui proces chimic, în aparat s-ar crea un lichid artificial care să funcționeze drept combustibil. Combustibilul ar ajuta aparatul să funcționeze și să răcorească spațiile închise.

„Dacă avem suficient [combustibil creat de aparatul de aer condiționat], l-am putea păstra”, a spus Dittmeyer. „Am putea construia o rezervă viitoare de hidrocarburi. Poate mai târziu o vom folosi sau nu o vom folosi”.


Pub