Compania Samsung, 50 de ani de la fondarea liderului pe piața tehnologiilor

În 2019 se împlinesc 50 de ani de la fondarea Samsung Electronics, care de-a lungul activității sale a venit cu soluții inovatoare ce i-au permis companiei să devină lider mondial.

Foto: Samsung

În fieare oră, compania vinde peste 42 de mii de smartphone-uri și circa 5000 de televizoare. Anual, Samsung prezintă produse și servicii noi, creând tendințe tehnologice.

Leadership în tehnologii

În 2019, compania trece la un nou nivel și își utilizează poziția de lider în industrie pentru a implementa conceptual de „stil de viață în rețea” Connected Living.

Samsung / Sursa:Samsung

Platforma Bixby a fost creată drept o modalitate mai convenabilă și „inteligentă” de a controla smartphone-ul Galaxy. Astăzi, aceasta se transformă într-o platformă deschisă, bazată pe inteligența artificială, care va susține tot mai multe dispozitive noi. Compania a anunțat că inteligența Bixby va fi acum integrată în noile televizoare QLED și premium din modelul anului 2019, în aparatele „inteligente” de uz casnic, ca frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat, în dispozitive mobile și în alte produse. În plus, Bixby va fi utilizat în salonul digital al automobilelor noi (în platforma Digital Cockpit) și în platformele de robotică.

Astfel, Samsung Electronics contribuie la dezvoltarea viitoarelor sisteme de conducere autonomă, în condiții de siguranță, oferind soluții pentru comunicarea eficientă între mașină și șofer, precum și procesarea, stocarea și accesarea informației. Platforma Digital Cockpit 2019 este concepută pentru a crea o experiență superioară a utilizatorilor de automobile inteligente, cu accent pe conectivitate, personalizare și securitate.

Samsung / Sursa:Samsung

Datorită integrării în mașină a funcțiilor oferite de sistemul Bixby, șoferii vor putea să verifice de la distanță nivelul combustibilului din rezervor, înainte de a merge într-o călătorie lungă sau să stabilească temperatura în salonul automobilului înainte de a părăsi casa. Mai mult, datorită camerelor video de bord, platforma Digital Cockpit va putea recunoaște șoferul și pasagerii și să seteze într-un anumit mod ecranele, înălțimea scaunului, iluminarea și chiar redarea playlistului preferat din sistemul audio.

Samsung permite să privim în viitorul „stilului de viață în rețea”, demonstrând cele mai recente inovații în domeniul platformelor pentru crearea de roboți, inclusiv roboții Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Bot Clean, Chef Garden, Bot Chef, Samsung Bot Retail și Samsung GEMS. În special, compania a demonstrat pentru prima dată în public capacitățile sale de asistență medicală Samsung Bot Care, care ajută consumatorii să efectueze proceduri medicale standarde pentru monitorizarea stării de sănătate.

Având în vedere realizările din domeniul inteligenței artificiale și al roboticii, compania utilizează cele mai avansate produse pentru a avea un impact pozitiv asupra societății și a schimba lumea spre bine.

Samsung / Sursa:Samsung

Inovații centrate pe utilizator

În 2010, Samsung a lansat linia sa emblematică Galaxy S. Noua tehnologie de ultimă generație avea incorporat un procesor grafic puternic, un display Super AMOLED de 4 inch și o cameră de 5 megapixeli. Dispozitivul a devenit întruchiparea unui gadget mobil care face viața zilnică a utilizatorilor mai confortabilă și mai ușoară.

În 2019, la 5 aprilie curent, Samsung a lansat un model puternic și multifucnțional, Galaxy S10 5G. Întrucât acesta este primul telefon 5G din lume, pentru dezvoltarea acestuia a fost necesară o aprofundare într-un domeniu până acum necunoscut.

Samsung / Sursa:Samsung

Aceasta este o lansare monumentală nu numai pentru Samsung, dar și pentru industria telefoanelor mobile în general. Galaxy S10 5G permite utilizatorilor să descopere o experiența mobilă complet nouă, una care îmbină în sine un display de nouă generație, inovații ale camerei și performanță cu viteze fără precedent – de circa 20 de ori mai rapid decât 4G.

Fiind lider mondial la categoria televizoarelor, Samsung a prezentat și noul televizor QLED 2019. Unicitatea tuturor televizoarelor QLED Samsung 2019, cu o rezoluție de 4K și 8K, este procesorul Quantum, care oferă o tehnologiede iluminare inteligentă. Aceasta permite îmbunătățirea calității imaginii originale, optimizând sunetul și luminozitatea televizorului.

Samsung / Sursa:Samsung

În 2019, Samsung Electronics lansează un număr mare de produse noi care pot răspunde nevoilor și preferințelor mereu în schimbare ale consumatorilor și le pot face mai confortabilă viața de zi cu zi.

Milan Design Week 2019

La Milan Design Week 2019, Samsung a venit cu o instalație interactivă care a permis vizitatorilor să creeze artă prin respirație, vorbire și mișcare. Instalația Resonance este menită să demostreze cum viața cotidiană se poate tranforma drept rezultat a interacțiunii dintre oameni și obiecte.

Unul din principiile companiei Samsung este crearea unei experiențe tehnologice care este orientată spre utilizator și nu invers. Tot ceea ce proiectează și creează Samsung anticipează comportamentul uman.


// console.log('no ads situation')