20:31:54 19.04.2024
Stiri

REEDUCARE pentru şoferii moldoveni prinşi BEŢI la volan: Trebuie să SPELE cadavre şi să asiste la AUTOPSII. COSTURILE programului, achitate de ŞOFERI

Social 05.05.2019 10:00 Vizualizări1673 Autor: Ziarul National


REEDUCARE pentru şoferii moldoveni prinşi BEŢI la volan: Trebuie să SPELE cadavre şi să asiste la AUTOPSII. COSTURILE programului, achitate de ŞOFERI

Autorităţile din R. Moldova au început reeducarea şoferilor prinşi băuţi la volan prin ore petrecute la morgă. La acestea ore se adaugă şi o perioadă de timp petrecută în spitale, alături de victimele accidentelor rutiere.

Şoferii prinşi băuţi au participat la procesul de autopsie şi au spălat cadavrele, dar şi locurile de păstrare a acestora, notează publika.md.

Programul de reeducare durează trei luni, timp în care participanţii vor mai merge şi în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere.

Vizita la morgă a bărbaţilor, al căror permis de conducere a fost suspendat, a durat aproximativ cinci ore.

"Va fi un impact psihologic foarte mare pentru că nu toţi rezistă. Numai mirosul şi vederea cadavrului şi deja este impact psihologic asupra persoanei", a precizat Valeriu Savciuc, directorul Centrului de Medicină Legală, potrivit sursei citate.

Programul durează până la trei luni şi costă patru mii de lei, suma achitată de şoferi. În prezent, 24 de persoane participă la program.

Noul model de reabilitare a şoferilor prinşi băuţi la volan este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în 2018 de Guvernul de la Chişinău.

Potrivit legii, cei care urcă la volan în stare de ebrietate, rămân fără permis de conducere până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti.

În cazul în care instanţa suspendă carnetul, aceştia îşi pot recupera permisul numai după ce trec programul. Cei cărora li se anulează permisul, pe lângă program, mai trebuie să susţină din nou şi examenele auto.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md