(foto) „Va fi cea mai modernă și frumoasă grădiniță din Chișinău”. O creșă din capitală se va deschide în luna august

nr.-166-696×464

În luna august, grădinița nr 166 din sectorul Buiucani își va deschide ușile pentru 300 de copii. Primarul interimar, Ruslan Codreanu a spus că această instituție se află în ultima fază de reparație și că procesul decurge mai repede decât s-a planificat anterior.

„Mă bucur că și în acest caz intenția celor care au pus ochiul pe terenul de 1 hectar nu a fost dusă la bun sfârșit și în acest cartier unde nu sunt locuri de creșă, iar copii stau câte 40 în grupă nu va apărea un bloc de locuit. După finalizarea lucrărilor, această grădiniță va fi cea mai modernă și cea mai frumoasă grădiniță municipală. Fiecare grădiniță redeschisă este un pas spre viitor. Copiii sunt viitorul, dar viitorul depinde de educaţia lor”, a declarat edilul.

Grădinița se află pe str. Nicolae H. Costin, 63/3. Clădirea instituției de educație preșcolară se afla în stare avariată din anul 2006. În anul 2018, în baza unui parteneriat public-privat, grădinița a primit a doua șansă. Aceasta urmează să fie dată în exploatare în luna august. După reabilitarea integrală a edificiului, vor fi formate circa 12-14 grupe, iar capacitatea instituției va fi de circa 360-380 copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente