/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Bilanțul ciclonului Fani în India: 33 de persoane decedate și pagupe de peste 170 de milioane de dolari

missing
05 mai 2019, ora 18:09

Sute de mii de persoane au rămas fără locuinţe după sosirea ciclonului Fani în estul Indiei, unde vânturile au atins viteze de aproximativ 200 de kilometri pe oră, au smuls acoperişuri şi au distrus linii electrice şi de telecomunicaţii, au anunţat duminică autorităţile indiene.

Cel puţin 33 de persoane au murit după sosirea ciclonului Fani în statul Orissa în cursul zilei de vineri. Aproximativ 1 milion de persoane au scăpat nevătămate după ce au fost transferate în centre special amenajate. Bilanţul deceselor ar fi putut fi mult mai mare dacă autorităţile nu ar fi ordonat evacuări masive ale populaţiei din zonele afectate cu câteva zile înainte ca acest ciclon să se abată asupra subcontinentului asiatic, scrie Agerpres.ro.

Această depresiune tropicală a scăzut în intensitate după ce a ajuns în partea vestică a statului indian Meghalaya şi în Bangladesh şi va deveni nesemnificativă în următoarele 24 de ore, a raportat pe Twitter, duminică, Departamentul de Meteorologie al Indiei.

Potrivit unor raportări preliminare, ciclonul Fani a provocat la nivelul infrastructurii electrice pagube estimate la 12 miliarde de rupii (173,7 milioane de dolari), iar autorităţile încearcă să restabilească alimentarea cu electricitate a serviciilor de urgenţe.

Sezonul cicloanelor din Golful Bengal poate să dureze din aprilie până în decembrie, iar multe furtuni pot să devină letale pentru populaţia locală. În 1999, un super-ciclon s-a abătut asupra regiunilor costiere din statul Orissa şi a ucis aproximativ 10.000 de oameni.

Fani a fost cel mai puternic ciclon de vară din ultimii 43 de ani care s-a abătut asupra acestui stat indian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram