Alegeri locale în Marea Britanie - Partidul Conservator, cel mai slab rezultat din ultimii 24 de ani

Partidul Conservator şi Partidul Laburist au înregistrat rezultate slabe la alegerile locale care au avut loc joi şi au pierdut, comparativ cu 2015, 82, respectiv 1.334 de locuri, potrivit BBC.

Foto: simbol

UKIP a înregistrat, de asemenea, o scădere, cu 145, iar Verzii o creştere, cu 194 de locuri.

Conservatorii au înregistrat cele mai slabe rezultate în alegerile locale din Anglia din ultimii 24 de ani.

Sajid Javid, ministru de Interne, a recunoscut că votanţii au avut „probleme de încredere” din cauza Brexitului şi a spus că alegerile europarlamentare „vor fi şi mai solicitante”.

„Un partid divizat nu poate uni o naţiune divizată”, a spus el la un miting al conservatorilor care a avut loc în Aberdeen.

Matt Hancock, ministrul Sănătăţii, le-a spus conservatorilor din Ţara Galilor să „meargă înainte”.

Într-un interviu acordat Daily Telegraph, Michael Gove, ministrul Mediului, i-a îndemnat pe euroscepticii din parlament să recunoască şi să accepte că Parlamentul nu va fi niciodată de acord cu un Brexit fără acord.

Marea Britanie urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, însă termenul limită a fost prelungit până pe 31 octombrie.

Javid a mai spus că pierderea controlului conservatorilor asupra a 45 de consilii este cea mai slabă performanţă de la înfrângerea suferită de partid în 1995, când era condus de John Major. Atunci, conservatorii au pierdut 2.000 de locuri, scrie news.ro

Vorbind despre alegerile europene, care sunt programate aici pe 23 mai, el a spus: „Nu ar trebui să fim suprinşi dacă oamenii vor bifa protestul pe buletinul de vot”.


Pub