Țara în care sunt mai multe animale de companie decât copii. Stăpânii le fac statui

Cu blăniță sau pene, cu patru picioare sau două, în acest week-end, în Japonia este sărbătoarea dedicată animalelor de companie. Mai exact, cea mai mare expoziție de acest fel, care a ajuns la cea de a 26-a ediție.

Foto: captură

De la artă, la gustări delicioase sau parfumuri pentru prietenii necuvântători, stăpânii animalelor de companie găsesc de toate la expoziţia găzduită în acest sfârşit de săptămână la un mare centru de conferinţe.

Yoko Matsuura, reprezentatul unei companii: „A crescut mult numărul celor care au animale de companie și le consideră membri ai familiilor lor. Pentru ei am creat acest serviciu prin care pot avea o figurină care să semene întocmai cu câinele său pisica favorită.”

Animalul de companie este „fotografiat” cu un scanner 3D şi pe baza imaginilor obțiunte sunt create figurine în miniatură care seamănă ca două picături de apă cu originalul.

„Pentru că este 3D și nu doar o fotografie obișnuită poți să ai imaginea întregului corp, poți să-l atingi. E mai ușor să ți-l amintești astfel, o amintire mult mai aproape de realitate.”

Potrivit Asociației producătorilor de hrană pentru animale, în Japonia erau, în toamna anului trecut, aproximativ 18,5 milioane de animale de companie. Cu vreo 3 milioane mai multe decât copii din familiile nipone.

Yoko Matsuura, reprezentantul unei companii: „Auzim deseori oameni folosind expresia „copilul meu”, când, de fapt, nu vorbesc despre proprii copii. Parcă li se umple sufletul de bucurie, sunt fericiți când vorbesc astfel despre „odorul” binecuvântător.”

Ca la orice expozie de acest fel, moda canină ori pisicească a stârnit un interes deosebit. Nu doar hăinuţe ci şi tot felul de accesorii. Un brand denumit „Naughty Dog” propune ţinute asortate deopotrivă pentru animalele de companie şi stăpânii lor.

Hisashi Hojo, reprezentantul unei companii:Vrem ca oamenii să simtă la fel ca animalele lor de companie, să treacă prin viață împreună. Așa că am creat hăinuțe în stil occidental pentru întreaga familie, incluzând și animalul de companie.”

Există și cursuri de dresaj, inclusiv pentru câinii care însoţesc persoane cu handicap, sau pentru terapia cu animale. De asemenea, vizitatorii au ocazia să asculte ce spun cei care au în grijă câini utilitari, antrenaţi să descopere substanţe periculoase, ori să caute supravieţuitori în urma cutremurelor sau altor calamităţi naturale, scrie știrileprotv.ro


Pub