Doi cetățeni ai RM, depistați la frontiera din Cahul cu acte false. Intenționau să ajungă în Belgia

Doi moldoveni, documentați de polițiștii de frontieră. Bărbații intenționau să ajungă în Belgia în baza unor acte false.

Foto: UNIMEDIA

În amiaza zilei de ieri, la linia de control s-a apropiat un microbuz de rută ocazională ”Moldova-Belgia”, printre pasageri fiind legitimat un cetățean moldovean, locuitor al sat. Manta, r-nul Cahul. Acesta a înmânat spre control un permis de conducere românesc, perfectat pentru toate categoriile și eliberat pe numele unui cetățean al Republicii Moldova. La cercetarea acestuia cu tehnica din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu corespunde în totalmente unui act original.

La câteva minute diferență, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un locuitor al or. Cahul, ca pasager al unei mașini de ocazie și care, de asemenea intenționa să ajungă în Belgia. La supunerea acestuia unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească. Din primele cercetări s-a stabilit că actul este falsificat.

În declarații, cahuleanul de 22 de ani a precizat că în iulie 2018 a cumpărat buletinul românesc contra sumei de 250 de euro. Ba mai mult, persoana care l-a ajutat să obțină Cartea de identitate l-ar fi avertizat că îl poate folosi doar la locul de muncă, odată ajuns într-o țară UE.


Pub