Un turist a căzut în craterul unuia dintre cei mai activi vulcani din lume. A supraviețuit în mod miraculos

PE SCURT

Un bărbat a supraviețuit în mod miraculos unei căderi de peste 20 de metri într-unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Turistul a căzut în craterul vulcanului miercuri, după ce a trecut de barierele de securitate instalate în Parcul Național al Vucanilor din Hawaii, scrie The New York Times.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a încercat să aibă o priveliște mai clară în interiorul vulcanului, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în craterul vulcanului Kilauea, de la o înălțime de 21 de metri.

PE LUNG

Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, iar erupția sa de anul trecut a distrus peste 700 de case de pe insula Hawaii.

Vulcanul nu erupe în prezent, dar amenințarea sa este cotată de Geological Survey ca fiind „foarte mare”.

Bărbatul a căzut în craterul vulcanului miercuri, în jurul orei 18:30, însă paznicii și echipajele de salvare l-au găsit abia după aproape 3 ore de căutări, zăcând pe marginea unei stânci înguste din crater.

Turistul s-a ales cu răni grave. El a fost scos din vulcan cu ajutorul unei frânghii, o operațiune extrem de complicată și riscantă pentru echipajele de salvare. În octombrie 2017, un bărbat a murit în același loc, după ce a căzut în vulcan.

Potrivit Geological Survey, vulcanul Kilauea, considerată de hawaieni reședința zeiței Pele, are o „activitate eruptivă” constantă încă din ianuarie 1983.

Sursa: Digi24

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.