17:31:11 28.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „După Blajini, liderul PPDA, Andrei Năstase, va face o escapadă la Moscova”

Politică 04.05.2019 14:20 Vizualizări5387 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „După Blajini, liderul PPDA, Andrei Năstase, va face o escapadă la Moscova”


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, ar planifica să plece, în viitorul apropiat la Moscova, „cu poclon la țar”.

Cel puțin, așa scrie bloggerul Nicolae Federiuc, potrivit căruia Năstase ar merge în Federația Rusă să „tranzacționeze” informații compromițătoare despre Vlad Plahotniuc.

„Prin târg se zvonește că, după Blajini, liderul PPDA, Andrei Năstase, va face o escapadă la Moscova. Bineînțeles, nimeni dintre fruntașii acestei grupări politice nu a confirmat această informație, dar nici nu a infirmat-o, ceea ce lasă loc de interpretări. O fi clima rusească pe placul principalului opozant de la Chișinău, totuși e puțin probabil că acesta merge încolo să se răcorească. Care ar fi atunci motivele acestei vizite controversate, care, în mod sigur, nu prea dă bine la imagine? Răspunsul a fost dat chiar de Năstase, în platoul televiziunii nașului său de cununie. Moscova i-ar putea „vinde” niște informații compromițătoare contra cetățeanului Vladimir Plahotniuc, dușmanul său de moarte. Condițiile acestei „tranzacții” trebuie însă negociate, așa că prezența fizică este obligatorie”, scrie Federiuc pe blogul său.

Sursa citată face referire la faptul că Năstase „a fluturat” cu niște hârtii în timpul unei emisiuni, dar a evitat să spună ce scrie acolo, pe motiv că încă n-ar fi timpul.

„Nu ne rămâne decât să deducem că momentul potrivit va veni abia după ce Moscova îi va da ceea ce i-a promis, adică după revenirea în patria sa multinațională.

De ce anume Moscova, s-ar întreba unii, atâtea i se încriminează liderului PDM și nu s-a găsit o instanță mai credibilă care să poată confirma veridicitatea acestor acuzații? Nu s-a găsit, se pare. De vreo trei ani, Năstase tot încearcă disperat să obțină măcar o foaie semnată de un procuror european, care să-l inculpe pe Plahotniuc, însă așa și nu a obținut-o. A bătut la porțile Londrei, a tras sforile pe la Berlin, s-a milogit în fața prietenilor săi din Parlamentul European, în speranța că aceștia vor demara cel puțin o anchetă care să justifice războiul său „antioligarhic”. În zadar. În afară de niște mesaje superficiale de susținere nu a primit nimic concret. Nici măcar lituanianul filorus cu viziuni stângiste, Petras Austrevicius, nu i-a fost de mare folos.

Așa că nu-i rămâne decât să folosească ultima pârghie de care mai dispune – „justiția” din Rusia. Într-adevăr, Plahotniuc are niște dosare deschise acolo, chiar dacă motivația lor este mai mult decât evidentă pentru cei cu un dram de discernământ. Dar dacă altceva nu e, sunt bune și acestea.

Problema e ce vrea Moscova, în schimbul acestui ajutor „frățesc”. Iarăși suntem nevoiți să apelăm la logică, mai ales că ne-au fost furnizate și niște indicii, imediat după ce s-a consumat exercițiul electoral. Moscova vrea capul lui Moțoc și a spus-o cu text deschis prin intermediul presei loiale Kremlinului. Nu de dragul demnității și adevărului și nici de mila moldovenilor „capturați”, ci pentru că omul respectiv a devenit indezirabil, după ce a declarat-o pe ea însăși indezirabilă. Cine calcă Kremlinul pe bătătură nu are iertare, iar acest lucru îl poate confirma și ultimul nostru comunist, bătrânul general Vladimir Voronin”, mai scrie Federiuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md