Șeful de la Apărare explică în ce condiții ar putea Rusia să-și retragă trupele din Transnistria

sturzaaa

Ministrul Apărării, Eugen Sturza spune că retragerea trupelor rusești din Transnistria este reală, doar că trebuie insistență și o politică consecventă în acest sens. Astfel, potrivit acestuia, în tot această perioadă de la izbucnirea problemei încoace, autoritățile Moldovenești au oscilat.

„Din păcate, noi mai avem jocul tradițional „un pas înainte, doi înapoi” când astăzi spunem că vrem retragerea, mâine se schimbă puterea și spunem că suntem prieteni și avem nevoie de aceste trupe pe teritoriul Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, noi trebuie să avem un proiect de țară foarte clar, nu să se schimbe în funcție de cine vine la guvernare, dar să existe această continuitate, această presiune internațională pe Federația Rusă ca aceste trupe să plece o dată și pentru totdeauna din Republica Moldova”, a spus Eugen Sturza.

Acesta susține că munițiile stocate în Transnistria sunt destul de periculoase pentru că, în mare parte, sunt muniții vechi și este nevoie de accesul unor experți internaționali care să analizeze aceste muniții.

„Desigur, pe noi ne deranjează, noi permanent discutăm despre aceste activități militare pe teritoriul Republicii Moldova cu toți partenerii de dezvoltare. Le prezentăm documente și planuri de activitate ale acestor trupe militare și paramilitare. O parte dintre aceste exerciții militare sunt declarate ca și defensive, însă, după mine, ele nu au nicio treabă cu defensiva”, a mai spus Ministrul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente