Noul împărat al Japonia a salutat poporul, conform protocolului de după încoronare

imparatu JPN

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, i-a salutat pentru prima oară pe japonezi în calitate de suveran, sâmbătă, după ce a urcat pe Tronul Crizantemei miercuri, transmite DPA citat de Agerpres.

Împăratul în vârstă de 59 de ani şi soţia sa, împărăteasa Masako, împreună cu fratele său mai mic, soţia şi copilul acestuia, i-au salutat pe japonezi de la balconul Palatului Imperial din Tokyo, conform protocolului de după încoronare.

În discursul pe care l-a susţinut cu această ocazie, împăratul a mărturisit că doreşte o lume paşnică pentru poporul japonez şi toate celelalte popoare. Discursul său a preluat temele folosite în cadrul ceremoniei de urcare pe tron de miercuri, când în Japonia a început o nouă eră imperială, denumită „Reiwa”

Naruhito a devenit împărat după ce tatăl său, Akihito, a abdicat după 30 de ani pe Tronul Crizantemei – primul gest de acest fel al unui suveran nipon în ultimii 202 ani.

Apariţia de la balcon, una dintre cele 6 apariţii publice programate pentru sâmbătă, reprezintă una dintre rarele ocazii pe care japonezii le au de a se apropia de Palatul Imperial, mai notează DPA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente