image
Sursa foto: unian.net

Zelenski: Rusia să returneze fiecare milimetru de teritoriu; Singurul lucru pe care îl avem în comun este graniţa

Noul preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că singurul lucru pe care Ucraina şi Rusia îl au în comun, în urma anexării Crimeei şi agresiunilor din Donbas, este graniţa, relatează Unian.

„Realitatea este că, astăzi, după anexarea Crimeei şi agresiunea din Donbas, singurul lucru pe care îl mai avem în comun este graniţa. Aproximativ 2.295 de kilometri «în comun». Rusia ar trebui să reînapoieze controlul fiecărui milimetru părţii ucrainene. Doar atunci vom putea continua să căutăm ce avem în comun”, a declarat acesta într-o postare publicată pe Facebook.

Acesta a adăugat că interdicţiile privind exporturile de produse petroliere, simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse pentru oamenii din teritoriile ocupate şi ţinerea unor ucraineni în captivitate nu vor reuşi să apropie cele două ţări.

„Astfel de relaţii nu pot fi numite frăţeşti”, a afirmat Zelenski.

Rebelii separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk se află în conflict cu autorităţile ucrainene din 2014.

În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniţi de Moscova, însă Kievul a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să recâştige controlul asupra acestor teritorii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: