Cu ce funcție s-a ales Viorel Morari, după ce și-a dat demisia de la Procuratura Anticorupție

După ce săptămâna trecută cererea de demisie din funcție a Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost semnată de către Procurorul general, Eudard Harunjen, prin același ordin, Morari va ocupa o altă funcție în cadrul Procuraturii Generale. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt, Maria Vieru.

Foto: UNIMEDIA

„Cererea lui Viorel Morari de demisie din funcţia de Procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie a fost acceptată. Prin Ordinul Procurorului General din 26 aprilie 2019, Viorel Morari a fost eliberat din funcţia de Procuror-şef al PA şi transferat în calitate de procuror de secție în Procuratura Generală”, ne-a comunicat serviciul de presă al instituției.

Viorel Morari va fi în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată a Procuraturii Generale.

Amintim că după ce șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia, în continuare interimatul acestei funcții va fi asigurat de către Adriana Bețișor, până la suplinirea funcției de Procuror-șef al PA prin concurs.

UNIMEDIA amintește că la adresa redacției a venit o scrisoare prin care Viorel Morari este acuzat că ar ajuta un mai multe persoane în soluționarea dosarelor penale.

În acest caz, PCCOCS și SIS au reținut cinci persoane în cazul unei tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”. În scrisoarea de astăzi, primită de redacția UNIMEDIA se menționează că cel care ar fi încercat să îl deposedeze pe Viorel Varzari ar fi Andrei Tranga, Grigore Karamalak, un italian și un cetățean rus stabilit în Austria. „Protectorul lui Tranga, Grigore Karamalak, a pus ochiul pe o nouă afacere de succes de la Chișinău. SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”, fondată în februarie 2010 de către omul de afaceri de la Chișinău, Viorel Varzari”, se arată în scrisoare. În tot acest caz ar fi fost implicat și șeful PA, Viorel Morari.


Pub