(video) Cum arată drumul Chișinău-Ungheni, aflat în construcție din 2014 și pentru care au fost alocate 90 milioane de euro

Deputatul Dumitru Alaiba a anunțat un protest pe bicicletă, pentru data de 11 mai, privind starea drumului național Chișinău-Ungheni, care se află în construcție din anul 2014.

Foto: Facebook/ Veronica Roșca

Deputatul Dumitru Alaiba, împreună membra PAS Veronica Roșca, au traversat drumul cu mașina și au arătat starea în care se află acesta într-un live pe Facebook.

„Mergem cu bicicleta și inspectăm împreună traseul Chișinău-Ungheni, care trebuia să fie gata încă în 2016, iar lucrările au început 5 ani în urmă - în 2014 (!!!). Gândiți-vă câte ați reușit în ultimii 5 ani.

Traseul Chișinău-Ungheni este un veritabil ”dolgostroi”. În 2013 BERD și BEI au alocat banii, fiind semnat acordul de finanțare. Ministerul Transporturilor a organizat licitație. În 2014 au fost semnate contracte (suma alocată - 77 milioane EURO din totalul de 90 milioane) cu două companii: una Cehă și alta Azeră (cumva iese că în toată europa la construcție de drumuri sunt pricepuți nemți și austrieci, iar la noi licitațiile sunt câștigate de oricine numai nu de companii solide, cu experiență. În 2016 drumul trebuia să fie deja gata. S-au pornit amânări după amânări. Drumul Chișinău-Ungheni, care de mult trebuia să fie gata, să susțină creșterea economică din regiune, este încă în ruine. Antreprenorii înregistrează pierderi enorme din cauza infrastructurii proaste a drumurilor, iar noi, cetățenii, ne stricăm transportul personal. Și așteptăm, așteptăm, așteptăm.

S-au schimbat miniștri ai transporturilor, s-au schimbat prim miniștri. Lucrările stagnează. Cinci ani! Viața trece, oameni îmbătrânesc, antreprenori falimentează, tineri pleacă din țară. Lucrul stă pe loc. Și nimănui nu-i este nici un pic rușine.

Haideți să protestăm ciclând. Sau să ciclăm protestând. O să facem poze, o să admirăm ce țară frumoasă avem (o să trecem prin niște locuri foarte frumoase). Și o să transmitem un mesaj în glas tare.

Sâmbătă, pe 11 mai, ne întâlnim la stația de benzinărie Bemol de la capătul străzii Calea Ieșilor și pornim spre Ungheni. Facem 110 km, după care luăm trenul înapoi spre Chișinău. Asta pare mult, dar nu e chiar atât de greu cum pare - promit :).

Așa un #ProtestPermanent. Pe 11 va fi #ProtestAntrenament”, a scris Alaiba.


Pub