Starea copilului diagnosticat cu meningită purulentă rămâne a fi gravă, dar stabilă

PE SCURT

Starea copilului internat cu meningită purulentă rămâne a fi gravă, dar stabilă. Se constată o ameliorare a stării generale, cu cedarea semnelor generale de intoxicaţie, involuţie a erupţiilor hemoragice, dar şi a celor de meningită.

Continuă tratamentul intensiv în secţia de reanimare. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează menționează că, datorită intervenției rapide a medicilor, a fost depășit stadiul de șoc de gardul II-III și edem cerebral.

PE LUNG

Copilul, în vârstă de 13 ani, a fost transportat în stare gravă, pe data de 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cu diagnoza la internare infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfectios, șoc de gradul II-III, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică.

Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de viruși și bacterii. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptomele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.