Un deputat de la „Rusia unită” a răpit o tânără, pentru a se căsători

Un deputat din Adunarea Populară (organul legislativ) a Ingușeției ( republică autonomă din Federația Rusă) a răpit o tânără ca să se căsătorească cu ea, anunță agenția rusă Interfax. Potrivit sursei citate, bărbatul face parte din fracțiunea „Rusia unită”, iar tânăra răpită activa ca medic șef într-un spital raional.

Cazul a devenit unul intens mediatizat în regiune, întrucât chiar deputații parlamentului local au pledat de mai multe ori pentru înăsprirea pedepselor pentru „răpirea mireselor” și eradicarea completă a acestui obicei caucazian.

PE LUNG

Potrivit sursei citate, în soluționarea acestui caz a intervenit așa-zisul consiliul bătrânilor din regiune, iar căsătoria urmează să aibă loc în cel mai apropiat weekend.

Cu toate acestea, deputatul va trebui să achite o amendă de 200 000 de ruble (aproximativ 3000 de dolari). Au fost amendați și câțiva complici ai deputatului, aceștia urmând să achite câte 100 000 de ruble.

În noiembrie 2013, reprezentanți ai societății civile și ai autorităților locale din Ingușeția, în cadrul unei conferințe de la Magas, au luat o decizie comună de a amenda tinerii care răpesc fetele pentru căsătorie cu 200 mii de ruble. De asemenea, s-a luat decizia de a amenda cu câte 100 de mii de ruble pentru complicii la răpirea tinerelor și la negocierile cu rudele acestora.

În 2017 a fost elaborat și un proiect de lege în acest sens, însă președintele Ingușetiei Iunus-Bek Evkurov a refuzat să-l promulge.

El a declarat că există răspunderea penală pentru răpirea de persoane și nu este necesară o nouă lege în acest sens. Potrivit lui, introducerea răspunderii penale pentru „răpitorii de mirese” nu se va solda cu rezultate concrete.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.