Într-un om de afaceri din Stoianovca s-a tras de șapte ori dintr-un revolver. Cine ar sta în spatele tentativei de omor// VIDEO

PE SCURT

Un om de afaceri de 43 ani, din satul Stoianovca, raionul Cantemir, a fost ținta unui atentat pe 21 noiembrie 2018, fiind ciuruit de șapte gloanțe chiar în propria ogradă. Bărbatul a supraviețuit în mod miraculos.

Astăzi, polițiștii și procurorii au anunțat că au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, care au apartenență la organizarea și comiterea infracțiunii. Motivul a fost divergențele apărute dintre omul de afaceri și partenerul de business.

PE LUNG

Potrivit materialelor cauzei penale, bărbatul a inițiat afaceri în domeniul agriculturii de comun cu un alt bărbat de 38 ani, locuitor al aceleiași localități. Între cei doi au apărut mai multe divergențe legate de partajarea mijloacelor financiare și altor bunuri dobândite pe parcursul administrării afacerii.

Pe parcurs, victima a fost amenințată de mai multe ori direct și prin intermediul persoanelor terțe.

La 21 noiembrie 2018, bărbatul a fost avertizat să iasă în stradă de către un bărbat necunoscut. După ce a refuzat, acesta a pătruns în ograda victimei și dintr-o armă de tip revolver a efectuat șapte împușcături în direcția victimei.

Bărbatul a fost internat în spitalul raional Cantemir în stare gravă, fiind supus intervenției chirurgicale.

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că partenerul de afaceri a apelat la un bărbat de 49 ani, care își ispășește pedeapsa pentru comiterea unei infracțiuni analogice. Acela, la rândul său, i-a făcut legătură cu un bărbat de 30 de ani, locuitor al mun.Chișinău, cu care în continuare au planificat, organizat și comis infracțiunea.

La 14 martie au fost efectuate percheziții la domiciliile, unitățile de transport, dar și în locul de deținere a persoanelor bănuite, fiind depistate mai multe obiecte relevante pentru cauza penală.

A fost reținut bărbatul de 30 de ani, care asigura legătura între comanditar, bărbatul aflat în detenție și presupul/-și autor/- al tentativei de omor.

În privința celor trei figuranți cauza penală a fost expediată în instanța de judecată. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 12 la 20 ani de închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.