Adriana Bețișor va fi șef interimar la Procuratura Anticorupție, în locul lui Viorel Morari

PE SCURT

Adriana Bețișor va fi șef interimar la Procuratura Anticorupție, în locul lui Viorel Morari, despre care s-a anunțat astăzi că a demisionat.

Informaţia a fost confirmată de către serviciul de presă al instituţiei, anunță Publika.md. Astfel, Bețișor, care era până acum adjunctă a procurorului-șef de la Anticorupție, va asigura interimatul funcției până va fi organizat un nou concurs.

PE LUNG

Adriana Bețișor a fost acuzatoarea de stat care a instrumentat dosarul de corupere pasivă și trafic de incluență pe numele ex-premierul Vlad Filat, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare.

În 2015, s-a căsătorit cu şeful interimar al Direcţiei Antifraudă a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, ajuns în funcţie la mai puţin de un an de la reţinerea în flagrant a fostului şef al acestei direcţii, scrie Ziarul de Gardă.

Bețișor a ajuns în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupţie (PA) în iunie 2011, imediat după ce a absolvit Institutul Naţional al Justiţiei (INJ), specialitatea procuror. Adriana Beţişor a gestionat dosare cu nume mari şi cu fraude de sute de milioane de lei, fiind practic cel mai mediatizat angajat din Procuratură.

În decembrie 2016, ZdG a scris că părinţii procurorei Adriana Beţişor, care locuiesc în comuna Cuhneşti, r. Glodeni, au cumpărat o casă cu două niveluri, finalizată în proporţie de 84%, la marginea Chişinăului.

Serghei Beţişor, tatăl celei mai mediatizate procurore, este pădurar la Rezervaţia Naturală „Pădurea Domnească” şi primeşte un salariu oficial de la stat de doar câteva mii de lei pe lună, iar mama ei, Silvia, este casnică. „E o casă a membrilor familiei”, susţinea Adriana Beţişor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.