21:42:54 16.04.2024
Stiri

Năstase le cere RUȘILOR informații despre dușmanul său Plahotniuc: „Am făcut un demers către Federația Rusă”

Politică 03.05.2019 09:39 Vizualizări2207 Autor: Ziarul National
Năstase le cere RUȘILOR informații despre dușmanul său Plahotniuc: „Am făcut un demers către Federația Rusă” facebook


Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, vrea să obțină informații despre colegul său din Parlament, Vlad Plahotniuc, de la autoritățile din Federația Rusă. Acesta a făcut un demers la adresa autorităților rusești, pentru a afla mai multe detalii despre dosarele liderului PD.

„Am făcut un demers, acum trei săptămâni, către Federația Rusă prin care am solicitat informații cu privire la dosarele penale pe numele lui Plahotiuc. Am făcut acest demers prin intermediul secretariatului Parlamentului”, a declarat acesta în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

În cadrul aceleiași emisiuni, Năstase a arătat „un alt document foarte important” despre Plahotniuc, doar că nu l-a făcut public. Potrivit timpul.md, Năstase ar fi primit acel pretins document din Federația Rusă. „Imediat după emisiune, am fost contactați de surse din cadrul blocului „ACUM”, deranjați de jocurile ascunse ale lui Năstase și ne-au comunicat detalii despre planul liderului PPDA, inclusiv conținutul acestei hârtii. Năstase vrea să forțeze o alianță ACUM-PSRM și e sigur că acest lucru se poate face doar cu o presiune mai mare din partea Moscovei asupra socialiștilor. El mizează că Rusia chiar va media negocierile lor. Totodată, Năstase vrea să folosească Rusia, în special anumite servicii, împotriva dușmanului său, Vlad Plahotniuc. Prin urmare, el a născocit povestea cu solicitarea informațiilor din Rusia despre dosarele lui Plahotniuc”, notează sursa citată.

Amintim că, pe 22 februarie curent, Ministerul rus de Interne anunța printr-un comunicat de presă că Vlad Plahotniuc este acuzat, alături de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, că ar fi creat un grup criminal prin intermediul căruia ar fi sustras, în perioada 2013 – 2014, peste 37 de miliarde de ruble din Rusia. Banii ar fi fost transferați ilegal din băncile rusești „Zapadnîi” și „Ruskii Zemelnii” în conturile create la „Moldindconbank”, dar și în conturile altor organizații internaționale.

De partea cealaltă, PD a replicat că, prin deschiderea acestui dosar penal, Federația Rusă intervine „deschis și abuziv”, încearcând să influențeze rezultatele alegerilor.

„Așa-zisul dosar deschis de ruși împotriva președintelui PD, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din R. Moldova, este în mod clar o intervenție abuzivă a Federației Ruse în încercarea de a influența rezultatul alegerilor din țara noastră. În dosar e vizată perioada anilor 2013-2014”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari.

Acesta a amintit că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut și alte acțiuni abuzive împotriva președintelui PD: „Au încercat să-i limiteze deplasarea în afara țării. Interpol a calificat toate acele acțiuni ca fiind hărțuire politică din partea Federației Ruse și le-a respins”. Potrivit lui Gămurari, Rusia nu renunță la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PD, dar împotriva R. Moldova și a cetățenilor ei. „Iar această nouă acțiune este o intervenție extrem de gravă în modul de desfășurare a alegerilor din țara noastră”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md