21:56:50 24.04.2024
Stiri

Un fost prim-vicepremier îndeamnă Blocul „ACUM” să poarte discuții cu PD: „Ca să vedem cum va fi Moldova fără Plahotniuc, Plahotniuc trebuie numit PRIM-MINISTRU”

Politică 03.05.2019 10:00 Vizualizări2800 Autor: Ziarul National
Un fost prim-vicepremier îndeamnă Blocul „ACUM” să poarte discuții cu PD: „Ca să vedem cum va fi Moldova fără Plahotniuc, Plahotniuc trebuie numit PRIM-MINISTRU”


Fostul prim-vicepremier, Nicolae Andronic, consideră că reprezentanții Blocului „ACUM” ar trebui să poarte negocieri cu Partidul Democrat (PD), deoarece și această formațiune a fost trimisă în Parlament de cetățeni.

„Eu nu sunt avocatul lui Plahotniuc, dar pentru a stopa lucrurile astea trebuie să te așezi la o masă și să semnezi un acord că totul devine transparent. Dar așa, să stai la o parte, numai să te cățăiești cu dânșii… Se înțelege că unii în continuare își fac mendrele. Dacă să vorbim personal de Plahotniuc, dacă el este răul cel mare, vreau să vă spun că în mediul businessului el are autoritate. Eu cred că și populația se va sătura de acest joc între Blocul „ACUM” și socialiști. Chiar dacă se va merge la alegeri anticipate, PD, prin această tăcere pe care o are astăzi, va câștiga încă mai multe mandate”, a declarat Andronic într-un interviu pentru Europa Liberă.

Sursa citată a mai adăugat că PD și Plahotniuc fac bine că păstrează această tăcere. „Și foarte bine face. Lasă-i să demonstreze acei care ar face un fel de dezoligarhizare a acestei țări. Este un scenariu prost și nu cred că se va realiza vreodată. Și chiar și cu oligarhul principal, chiar dacă ai un scenariu, trebuie să-l discuți, dar etapizat, în legi, fiindcă l-au ales cetățenii. Este foarte ridicol când se pretinde postul de președinte al Parlamentului, postul de prim-ministru... Nu există așa ceva în politică. „Dați-ne Guvern minoritar și gata, dacă nu, noi ne-am luat cordelele și ne-am dus acasă...””, a adăugat acesta, făcând referire la Blocul „ACUM”.

Andronic a fost întrebat cum înțelege Vladimir Plahotniuc interesul național și cum luptă pentru el. „Eu n-am vorbit cu d-lui la tema asta. În orice caz, uitați-vă la poziția ONU despre retragerea trupelor străine din Transnistria... A fost? Până acum n-a mai fost nimeni să pună așa de dur problema, altceva e că s-a stins într-o situație... Uitați-vă la această lege cu privire la minimalizarea efectelor televiziunilor străine și radiourilor în țara noastră. Nimeni până acum nu a încercat s-o facă și multe, multe alte lucruri, care arată poziția anume națională a PD și, volens-nolens, a lui Plahotniuc”.

Fostul prim-vicepremier a mai adăugat că până a vedea cum arată R. Moldova fără Plahotniuc, liderul PD trebuie să fie premier. „Ca să vedem cum va fi R. Moldova fără Plahotniuc, Plahotniuc trebuie numit prim-ministru. El trebuie să-și demonstreze plenipotențiar capacitățile. Ori să le demonstreze, ori să plece. Astfel vom afla care este interesul național al lui”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md