22:44:09 19.04.2024
Stiri

Aeroportul Internațional Liber „Mărculești” ar putea fi MODERNIZAT de chinezi

Economie 03.05.2019 14:30 Vizualizări1892 Autor: Ziarul National
Aeroportul Internațional Liber „Mărculești” ar putea fi MODERNIZAT de chinezi


Aeroportul Internațional Liber „Mărculești” ar putea fi modernizat de chinezii de la compania „Sichuan Ruifeng Investment Management Group” – conglomerat industrial și financiar, fondat în 2005. Oamenii de afaceri chinezi, care au avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, s-au arătat interesați să investească în sectorul transportului aerian din R. Moldova.

În cadrul întrevederii, Iurcu a declarat că Aeroportul Internațional Liber „Mărculești”, datorită amplasării geografice, poate deveni un centru foarte important, ce va facilita schimbul de bunuri și servicii dintre Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu potențialii investitori, Vitalie Iurcu a menționat despre toate facilitățile Zonelor Economice Libere (ZEL), despre deschiderea și susținerea Guvernului de la Chișinău acordată investitorilor străini, se arată într-un comunicat de presă al MEI. „Apreciem relațiile economice bilaterale stabilite cu Republica Populară Chineză, în special ținând cont de faptul că este cel mai mare importator și exportator de bunuri la nivel mondial și printre principalii parteneri comerciali ai R. Moldova”, a adăugat Vitalie Iurcu.

La rândul său, președintele companiei „Sichuan Ruifeng Investment Management Group, Wang Dong, și-a reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră și de a dezvolta parteneriate durabile cu R. Moldova.

Aeroportul Internațional Liber „Mărculeşti” este situat la şase kilometri de oraşul Floreşti şi 150 de kilometri de Chișinău. A fost fondat în ianuarie 2004 pe baza unei foste unități militare sovietice, iar în prezent având o destinație civilă. Aeroportul are drept scop dezvoltarea transporturilor aeriene, serviciilor aeronautice, producerea industrială orientată spre export şi o activitate comercială externă.

La moment, teritoriul R. Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, capitalul investit fiind în valoare de aproape 6,76 milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul șase printre principalii parteneri comerciali ai R. Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerțului total.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md