„Salut, sunt Eva”. Jurnalul unei victime a Holocaustului, transpus pe Instagram

holocaust-instagram-account-wp
Foto: New York Post

La data de 1 mai, a fost lansat contul de Instagram Eva.Stories, în memoria Evei Heiman, care a murit în 1944, la Auschwitz. Cei care au făcut contul, au încercat să-și imagineze cum ar putea descrie Eva vremurile Holocaustului, dacă ar fi existat atunci rețele sociale.

Proiectul a fost pornit de un miliardar din Israel, împreună cu fiica sa. Acesta a explicat că „Eva.Sotries” este o încercare de a crea noi modalități de păstrare a memoriei istorice. Un alt scop, al proiectului este de a povesti generației tinere despre soarta evreilor.

Fata căreia îi este dedicată Instagramul a murit în octombrie, 1944, când avea 13 ani. Înainte de aceasta, ea a dus un jurnal timp de câteva luni, pe care mama fetei le-a găsit după război, scrie rtvi.com.

După o jumătate de secol, jurnalul fetei a fost publicat sub formă de carte. Anume după această carte vor fi realizate postările de pe Instagram. De asemenea, pe profilul ei vor fi postate fotografii de arhivă, videouri regizate și interviuri cu persoane care au cunoscut-o pe Eva.

În total, la proiect lucrează aproximativ 400 de persoane, iar contul de Instagram a adunat până acum peste un milion de urmăritori.

https://www.instagram.com/p/BwzDi11HF5d/

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente