(video) Ştiai asta? Iată cum decurg crash testele maşinilor scumpe produse de Koenigsegg

În cazul în care un mare producător de automobile trebuie să efectueze 16 crash teste pentru noul său sedan, pe care intenţionează să-l lanseze pe piaţă pentru 25.000 de dolari în schimb, atunci distruge 16 autoturisme şi pierde doar 400.000 de dolari.

Pentru o companie cum este Koenigsegg, 16 autoturisme reprezintă un an de producție în valoare și o pierdere de 30 de milioane de dolari. Pentru comparație, imaginați-vă dacă Toyota ar trebui să lovească de pereţi 900.000 de maşini de fiecare dată când pregăteşte o nouă generație Camry.

Vezi şi: (video) Koenigsegg arată în premieră imagini din timpul crash testelor modelului Regera

Fără o serie de teste obligatorii de impact, în baza unor standarde stabilite fie în Europa, fie în SUA, pe drumurile publice nu va fi permis nici un autoturism. Chiar și un supercar frumos Koenigsegg. De aceea şi compania lui Christian von Koenigsegg trebuie să se supună fără excepţii regulilor internaţionale.

Fiecare mașină, care într-un final va fi una stradală, omologată pentru a utiliza drumuri publice, trebuie să treacă printr-o serie de teste de certificare, printre care și testele de impact. Pentru companiile mari care produc anual milioane de mașini aceasta nu este deloc o problemă. Este un alt lucru când vine vorba de modele scumpe ca şi cele ale Koenigsegg.

Vezi şi: (foto) Koenigsegg a produs prima mașină din lume care este finisată complet în KNC

Autorii canalului Apex au publicat un reportaj care arată imagini din culisele unor astfel de teste de impact cu autoturisme Koenigsegg. Clipul este însoţit atât de comentariile unor angajaţi, cât şi a şefului mărcii suedeze.

Acesta din urmă ţine să explice că pentru toate crash testele necesare sunt nevoie de 16 maşini în total. În acelaşi timp, pentru că anual produce un număr aproximativ de modele care sunt trimise ulterior clienţilor, compania a luat decizia ca să folosească doar un singur şasiu monococ din fibră de carbon. Acesta a fost conceput iniţial într-un mod în care să reziste la diferite accidente şi şocuri, chiar fără distrugeri.

Astfel firma îşi reduce costurile datorită faptului că păstrează șasiul, schimbând numai elementele externe și componentele deformate de pe el, precum și datorită utilizării extinse a simulării computerizate în dezvoltarea mașinilor.

Vezi reportajul nostru cu cea mai nouă maşină a companiei: GENEVA 2019: Noul Koenigsegg Jesko poate atinge peste 480 de km/h – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/