‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn China prețul merelor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu

În China prețul merelor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În timp ce producătorii din Moldova și europeni au stocuri record de mere și întâmpină mai multe probleme cu comercializarea acestora, în China prețul merelor a atins cel mai înalt nivel din ultimii ani. Despre aceasta informează freshfruitportal.com.

La moment, prețul merelor pe piețele din China sunt în medie cu 5-6 cenți mai scumpe decât în aceiași perioadă a anului trecut și sunt cele mai mari din ultimul deceniu. Potrivit operatorilor de pe piață, astfel de tendințe se datorează, în primul rând, pierderilor semnificative de recoltă în anul trecut din cauza înghețului în timpul înfloririi. Potrivit experților, anul trecut China a pierdut aproape o treime din recolta de mere.

Ca urmare, de la jumătatea lunii aprilie, stocurile de mere la mai mulți producători locali sunt aproape epuizate. Mai mult ca atât, în regiunile Linyi și Wanrong, unde sunt concentrate cele mai multe depozite de păstrare, stocurile de mere sunt de doar o treime din stocurile din anul trecut, ceea ce exercită, de asemenea, presiuni asupra pieței.

Trebuie de remarcat faptul că, în anul curent condițiile meteorologice în perioada de înflorire sunt mai favorabile decât în sezonul trecut, prin urmare, pomicultorii speră ca anul curent să fie un an mai bun în ceea ce privește producția.

Amintim că, China este nu doar cel mai mare producător de mere din lume, dar, de asemenea, cel mai mare consumator de aceste fructe. Astfel, chinezii consumă nu numai propriile produse, ci și importă anual aproximativ 60 de mii de tone de mere.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›