image
Sursa foto: hepta

Manifestaţii ilegale la Istanbul cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii: Poliţiştii au reţinut 137 de persoane

Poliţia din Istanbul a reţinut 137 de persoane miercuri pentru că ar fi încercat să organizeze manifestaţii ilegale în mai multe zone din oraş pentru a marca Ziua Internaţională a Muncii, informează Euronews.

Autorităţile au blocat accesul în Piaţa Taksim, din centrul oraşului, locul unde au loc de obicei astfel de manifestaţii, însă mici grupuri de persoane s-au îndreptat către acea zonă în pofida interdicţiilor.

„Pieţele aparţin oamenilor, nu pot fi închise”, au scandat protestatarii în timp ce poliţiştii încercau să îi îndepărteze.

Proteste organizate de 1 mai au loc în fiecare an în Turcia, iar în ultimii ani au fost marcate de confruntări între protestatari şi forţele de ordine. Poliţia împiedică frecvent organizarea de proteste în Istanbul. Autorităţile de la Ankara au înăsprit restricţiile privind protestele după declararea stării de urgenţă în 2016, în urma unei tentative de lovitură de stat. Starea de urgenţă a fost ridicată în iulie 2018.

Ministerul de Interne de la Ankara a anunţat că peste 300.000 de persoane au participat la 138 de manifestaţii ilegale miercuri la nivel naţional.

Noutăţile partenerilor

comentarii: