Apple a depășit așteptările analiștilor cu venituri de 58 de miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie 2019

Apple a raportat venituri de 58 miliarde dolari în perioada ianuarie-martie 2019, cu 5% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, dar peste estimările analiştilor, în condiţiile în care vânzările în China s-au stabilizat, iar cererea pentru servicii şi accesorii a contracarat scăderea veniturilor din vânzările de telefoane iPhone.

Foto: Cnet

Directorul general de la Apple, Tim Cook, a declarat că vânzările de telefoane iPhone au început să crească în ultimele săptămâni, inclusiv în China. "Aceasta, împreună cu succesul înregistrat pe segmentul dispozitivelor portabile ne oferă o oarecare încredere că lucrurile încep să se îmbunătăţească" a spus Tim Cook.

Potrivit acestuia, ajustările de preţuri în China, precum şi programele de înlocuire şi de finanţare oferite de Apple au ajutat la revenirea vânzărilor de iPhone spre finalul trimestrului, scrie Agerpres.

Apple a mai informat că a ajuns la 390 milioane de abonaţi plătitori, cu 30 de milioane mai mulţi decât în trimestrul precedent. Obiectivul companiei este să ajungă la 500 de milioane de abonaţi plătitori în 2020 însă pentru a atinge acest obiectiv Apple trebuie să continue să extindă baza de utilizatori ai dispozitivelor sale.


Pub