Există vreo șansă ca Blocul ACUM să se așeze la masa de discuții de PD? Maia Sandu: „Iată când o să aud din gura deputaților PDM [...], atunci poate o să ne răzgândim”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat că ar putea să se așeze la masa de discuții cu democrații doar în cazul în care persoane din fracțiunea Partidului Democrat (PD) o „să recunoască public că regimul oligarhic în frunte cu Plahotniuc este cel mai mare rău și că e necesar să ne mobilizăm cu toții să scăpăm țara de acest regim”.

Foto: UNIMEDIA

„Nu am văzut până acum în rândul Partidului Democrat, cel puțin în rândul fracțiunii, oameni care să recunoască public că regimul oligarhic în frunte cu Plahotniuc este cel mai mare rău și că e necesar să ne mobilizăm cu toții să scăpăm țara de acest regim.

Iată când o să aud din gura deputaților PDM acest lucru, că e nevoie să scăpăm de regimul Plahotniuc, atunci poate o să ne răzgândim”, a declarat deputata Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Amintim că PD a venit cu două invitații către Blocul ACUM pentru a discuta o eventuală coaliție în urma alegeilor parlamentare ce s-au desfășurat la 24 februarie curent.

La cea de-a doua invitație, vicepreședintele Partidului Democrat, Adrian Candu, a declarat că PD este gata să ofere și postul de premier blocului ACUM, însă la ambele invitații partidele PAS și Platforma DA au rămas categorici și au închis ușa pentru dialogul cu PD.


Pub