Fostul șef de la MAI, Mihail Bejan, care ar fi impus un minor să-i presteze servicii sexuale în schimbul a 50 de euro, plasat în arest la domiciliu

Judecătoria Chișinău l-a trimis în arest la domiciliu pe locotent-colonelului Mihail Bejan, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, care a fost denunțat de către un minor sub acuzația că fostul oficial al MAI i-ar fi cerut să îi presteze servicii sexuale contra sumei de 50 de euro.

Foto: zdg.md

„Aplicarea în privința lui Bejan Mihail Valeriu măsura preventivă arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Cu impunerea următoarelor obligații: interzicerea de a ieși din locuința sa din municipiul Chișinău, limitarea convorbirilor telefonice, recepționarea trimiterilor poștale și utilizarea altor mijloace de comunicare. Eliberarea imediată din sala de judecată a învinuitului Bejan Mihail. Încheierea este cu drept de atac în limita de trei zile la Curtea de Apel”, decis judecătoarea Cristina Cheptea, scrie jurnal.md.

Astfel, instanța a constatat ca neîntemeiat demersul avocatului Lilian Osoian care a cerut eliberarea provizorie a clientului său sub control judiciar și a admis parțial demersul procurorului de caz, Angela Plașca, privind prelungirea măsurii preventive, arestul ne numele fostului comandant adjunct al Trupelor de Carabinieri Mihail Bejan și l-a plasat de acesta în arest la domiciliu.

„Am atras atenția instanței că nu sunt probe justificative de a aplica măsura preventivă, arestul. Bejan Mihail nu a încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, este o situație confuză cu Turcia. A avut un contract turistic, dar a fost încheiat în luna decembrie”, a menționat avocatul Lilian Osoian.

În timpul ședinței de judecată, Bejan a declarat instanței că dosarul ar fi fost pornit, deoarece o persoană influentă pretinde la funcția de pe care o deținea anterior în Trupele de Carabinieri.

Amintim că la data de 1 februarie UNIMEDIA a scris despre faptul că șeful adjunct al Trupelor de Carabinieri ar fi pretins unui minor servicii sexuale în schimbul unei sume de bani. Cazul dat a fost înegistrat de oamenii legii în seara zilei de 1 februarie în jurul orei 19:00.

Potrivit informațiilor oferite pentru UNIMEDIA de către un angajat din cadrul Poliției, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul, șeful adjunct al Trupelor de Carabinieri, în vârstă de 35 de ani, l-a ademenit pe un copil în vârstă de 17 ani, propunându-i să se deplaseze într-o pădure din apropiere și să-i presteze servicii sexuale în schimbul a 50 de euro.

Sursele ne-au mai spus că bănuitul a fost prins în flagrant cu victima. După cele comise bărbatul a fost reținut, însă la scurt timp, potrivit informațiilor noastre, acesta a fost eliberat.

Mama tânărului a declarat că Bejan l-a acostat pe minor în seara zilei de 29 ianuarie curent în stradă și i-ar fi propus să lipească niște afișe contra unei sume de bani. Funcționarul care s-a prezentat cu numele Adrian i-a cerut minorului numărul de telefon și i-a mai fixat o întâlnire. Bejan i-a spus că are un prieten homosexual care achită 50 de euro pentu sex oral și că vrea să îi facă cunoștință cu el.

După ce minorul și părinții săi au depus plângere la poliție, a fost organizat un flagrant. Mihai Bejan a condus victima în pădure, iar acolo i-a declarat că el este de fapt cel care are nevoie de servicii sexuale. Funcționarul MAI a fost încătușat de oamenii legii, dar ulterior l-au eliberat pentru o scurtă perioadă.


Pub