Adriana Bețișor va asigura interimatul funcției de procuror-șef la Procuratura Anticorupție, după ce Viorel Morari și-a dat demisia

După ce șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia, în continuare interimatul acestei funcții va fi asigurat de către Adriana Bețișor, până la suplinirea funcției de Procuror-șef al PA prin concurs.

Foto: agora.md

ZdG scria că la 7 iunie 2011, împreună cu alţi doi colegi de la INJ, Dumitru Obadă şi Octavian Iachimovschi, au participat şi câştigat concursul anunţat de Consiliul Superior al Procurorilor pentru ocuparea funcţiilor vacante de procuror în cadrul PA. Cei trei candidaţi, conform legii cu privire la Procuratură, fiind absolvenţi ai INJ, au fost admişi la concurs fără susţinerea examenului de capacitate, în baza notelor din atestatul de absolvire al INJ, acolo unde Adriana Beţişor avea indicată media generală – 9,76.

În 2018, din activitatea la Procuratura Anticorupție, Bețișor a ridicat un salariu de 363 445 lei. Potrivit declarației de avere și interese persoane pentru același an, Bețișor nu deține bunuri mobile sau imobile. În schimb, soțul acesteia are în posesia sa două autoturisme Skoda Octavia fabricate în 2013 și o Skoda Octavia fabricată în 2015. De asemenea, familia Bețișor are în proprietate un apartament de 74 m.p dobândit în 2015. În iulie 2016, ZdG a scris și despre casa în costrucție a familiei Bețișor cumpărată de părinții procurorei în decembrie 2015.

Aceasta a ajuns în vizorul opiniei publice după ce a instrumentat dosarul fostului premier Vladimir Filat, condamnat în final la 9 ani de închisoare cu executare. Pe lângă dosarul Filat, Beţişor a exercitat urmărirea penală şi în alte dosare de rezonanţă. Ea a fost şi cea care s-a ocupat, la etapa iniţială, de dosarul lui Ilan Şor.

UNIMEDIA amintește că responsabili de la Procuratura Generala au confirmat că săptămâna trecută a fost recepționată cererea de demisie din funcție a Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

UNIMEDIA amintește că la adresa redacției a venit o scrisoare prin care Viorel Morari este acuzat că ar ajuta un mai multe persoane în soluționarea dosarelor penale.

În acest caz, PCCOCS și SIS au reținut cinci persoane în cazul unei tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”. În scrisoarea de astăzi, primită de redacția UNIMEDIA se menționează că cel care ar fi încercat să îl deposedeze pe Viorel Varzari ar fi Andrei Tranga, Grigore Karamalak, un italian și un cetățean rus stabilit în Austria. „Protectorul lui Tranga, Grigore Karamalak, a pus ochiul pe o nouă afacere de succes de la Chișinău. SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”, fondată în februarie 2010 de către omul de afaceri de la Chișinău, Viorel Varzari”, se arată în scrisoare. În tot acest caz ar fi fost implicat și șeful PA, Viorel Morari.

Procucuratura Anticorupție nu a comentat acuzațiile aduse.


Pub