08:52:18 29.03.2024
Stiri

Caz de MENINGITĂ, înregistrat în R. Moldova: Starea copilului, GRAVĂ

Social 02.05.2019 12:57 Vizualizări2190 Autor: Ziarul National
Caz de MENINGITĂ, înregistrat în R. Moldova: Starea copilului, GRAVĂ
Poză simbol


Un copil de 13 ani a ajuns în stare gravă la spital, fiind diagnosticat cu infecţie meningococică, meningită purulentă şi meningococemie.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că starea copilului, internat pe 27 aprilie curent în secția de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, rămâne a fi gravă, dar stabilă.

Medicii constată o ameliorare a stării generale, cu cedarea semnelor generale de intoxicaţie, involuţie a erupţiilor hemoragice, dar şi a celor de meningită. La acest moment, a fost depășit stadiul de șoc de gardul II-III și edem cerebral.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de viruși și bacterii. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptomele meningitei sunt febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

Menționăm că meningita a ucis în această lună două adolescente în România.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md