/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Năstase: Cu pași siguri ne îndreptăm către anticipate. Cred că trebuie să încetăm să mai facem aceste demersuri publice

missing
02 mai 2019, ora 22:44

Președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, declară că „ne îndreptăm cu pași siguri către alegerile anticipate”. „Cred că trebuie să încetăm să mai facem aceste demersuri publice”, a spus Năstase, cu referire la invitațiile la discuții privind votarea pachetului de legi numit de cei din Blocul ACUM de „dezoligarhizare a țării”, adresate socialiștilor.

„Decizia a fost deja luată. Plahotniuc și-a testat sistemul. Dodon nu are ce face. El va spune publicului că „ne-am ținut tari, nu am făcut alianță cu Plahotniuc”, dar, de fapt, a făcut ce vrea Plahotniuc”, a declarat Năstase la emisiunea Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Totuși, Năstase a mai spus: „Apelul nostru la conștiința fiecărui deputat rămâne în vigoare”. 

După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 niciunul dintre partidele care au acces în parlament nu au acumulat un număr suficient de voturi pentru a crea o majoritate parlamentară. Constituția prevede că, în cazul în care timp de trei luni Parlamentul nou-ales nu adoptă legi și nu investește un nou Guvern, șeful statului îl poate dizolva și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram