‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețul porumbului pe piața mondială continuă să scadă

Prețul porumbului pe piața mondială continuă să scadă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețurile mondiale pentru porumb continuă să scadă sub presiunea scăzută a cererii și a creșterii ofertei din America de Sud, transmite Latifundist.

După o scădere continuă timp de 5 zile, contractele futures pentru porumb din iulie de la Chicago s-au oprit la 140,8 dolari pe tonă, pierzând 2,2% în cursul săptămânii trecute. Prețurile au fost susținute de întârzierea însămânțării porumbului în SUA și de exporturile săptămânale la nivelul de 779,8 mii tone, ceea ce este cu 23,5% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În Ucraina, prețurile de achiziție pentru porumb în port într-o săptămâna au scăzut cu încă 2-3 dolari per tonă la 155 – 158 dolari sau 4 900 – 5 000 grivne/tonă. La fel, prețurile de export au scăzut la 169-171 dolari pe tonă FOB pentru livrările în luna mai și se așteaptă să scadă cu încă 2-3 dolari pe tonă după licitația din Turcia, unde 300 mii de tone de porumb au fost achiziționate cu 179,5-185 dolari pe tonă CIF.

Principalul cumpărător de porumb ucrainean a fost Iranul, care a achiziționat 700 de mii de tone de cereale și încă circa 400 de mii de tone în aprilie. Pe piața iraniană, exportatorii ucraineni concurează activ cu cei brazilieni, care nu sunt prea îngrijorați de sancțiuni. Iranul este deja cel mai mare cumpărător de porumb brazilian, iar recent au fost livrate alte 500 mii de tone de porumb din porturile din Brazilia, se arată în raport.

Reamintim că, creșterea cererii de porumb american din țările din Asia de Est sprijină prețul porumbului în Statele Unite, în timp ce scăderea cererii de porumb ucrainean continuă să influențeze prețurile de achiziție.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›