image
Sursa foto: Jurnal.md

Sturza, către Filip despre privatizările pe bani mărunți: „Pavel, e prea de tot; Ați venit noaptea și plecați pe întuneric”

Fostul premier Ion Sturza critică dur privatizarea, la începutul acestui an, a mai multor bunuri ale statului, inclusiv Cantina Guvernului și Casa Presei, la prețuri mai mici decât cele pe piață.

„Pavel, las-o naibii, asta-i prea de tot...”, se adresează Ion Sturza către premierul Pavel Filip într-o postare pe Facebook.

„Cantina Guvernului și Casa Presei privatizare la preț de bordei?! Demers pe furiș la nedoprezidentul Poroșenco pentru a scoate Embargoul de pe „zavodul” separatist de la Râbnița?! Ați venit noaptea și plecați pe întuneric! Trist”, a adăugat omul de afaceri.

O investigație Rise Moldova a scos la iveală faptul că, la începutul acestui an, mai multe imobile din Chișinău care aparțineau statului au ajuns pe mâini private la prețuri mai mici decât cele de piață.

Printre ele – fosta cantină a Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei.

Pentru a putea cumpăra clădirile pe bani mărunți, proprietarii le-au luat inițial în arendă, iar câteva luni mai târziu au solicitat privatizarea lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: