image
Sursa foto: captură video

Zeci de case s-au prăbușit după o alunecare de teren în Bolivia

O alunecare de teren din La Paz, Bolivia, a provocat prăbușirea a zeci de case.Martori oculari au postat înregistrări video cu pagubele produse de alunecarea de teren care s-a produs marți în La Paz, Bolivia.

În urma alunecării de teren, zeci de case s-au prăbușit. Localnicii au fost evacuați de urgență și nici o persoană nu a murit și nici nu a fost rănită.

Ministrul Apărării din Bolivia, Javier Zavaleta, a explicat că mai multe persoane s-au rănit în urma evacurării, nicidecum a alunecării de teren. Acesta a explicat că în zonă vor fi instalate cortuyri pentru ca cei afectați să aibă unde petrece noaptea. Aceștia vor avea parte de asistență medicală și le vor fi puse la dispoziție alimente.

Zona în care a avut loc alunecarea de teren a fost închisă, atât pentru localnici, cât și pentru echipajele de urgență, din cauza riscului de producere a unei alte alunecări de teren. Autoritățile locale au explicat că casele afectate de alunecarea de teren erau construoite precar și fără autorizație, într-un loc în care în anii ’70-’80 au existat o groapă de gunoi, scrie libertatea.ro.

Alunecarea de teren s-a produs din cauza ploilor abundente, dar și din cauza greutărții caselor respective. Numărul familiilor afectate este de 60.

Președintele Boliviei, Evo Morales, a transmis, pe contul său de Twitter, un mesaj prin care își arată susținerea față de familiile afectate de alunecarea de teren din La Paz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: