Recomandările unui preot, de Paștele Blajinilor: Nu consumați alcool și nu mâncați pe morminte

Preotul Maxim Melinti vine cu povețe pentru cei care duminică și luni, pe 5 și 6 mai, vor merge la cimitire la Paștele Blajinilor. Acesta le recomandă să nu mănânce pe morminte, obicei tot mai des practicat în cimitire de Paștele Blajinilor.

Foto: UNIMEDIA

„1. Nu faceți schimb de pomeni unii cu alții, dar faceți milostenie cu cei care într-adevăr au nevoie; 2. Aprindeți o lumânare și rugați-vă pentru cei adormiți; 3. Amintiți-vă despre faptele demne ale înaintașilor voștri, îndemnând și copiii să le urmeze pilda cea bună; 4. După ce plecați din cimitir, nu lăsați gunoi și mâncare pe morminte, căci cei adormiți nu au nevoie de mâncare și băutură, ci de rugăciunile noastre;

5. Nu consumați alcool și nu mâncați pe la morminte, faceți masa de pomenire acasă sau amenajați o masă pentru cei din familii defavorizate; 6. Nu fumați, nu vă îmbătați și nu înjurați; 7. Dați dovadă de oameni civilizați, onești, modești și credincioși; 8. Îmbrăcați-vă decent din respect pentru cei răposați”, scrie preotul pe pagina sa de Facebook.


Pub