Textul rezoluției PSRM votat astăzi la mitingul pentru echitate socială: „Susținem acțiunile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova”

Participanți de astăzi de la marșul pentru echitate socială, organizat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, au votat o rezoluție. Textul rezoluției este de fapt o declarație care aduce laude PSRM-ului în „promovarea ideilor pentru echitate socială, a păcii interetnice și egalității”.

Foto: captură video

Atașăm mai jos textul rezoluției.

„Noi, participanții la Marșul pentru echitate socială, anunțăm despre faptul că susținem acțiunile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, întru promovarea ideilor pentru echitate socială, a păcii interetnice și egalității.

Timp de 8 ani, Partidul Socialiștilor luptă pentru drepturile sociale, politice și economice ale fiecărui cetățean al Republicii Moldova. PSRM a inițiat mii de proteste, inclusiv marșuri la nivel național, mitinguri, flashmob-uri și altele.

Reprezentanții noștri au apărat drepturile sociale ale cetățenilor din tribuna Parlamentului Republicii Moldova, în Comisiile Parlamentare, în Consiliul Municipal Chișinău și în alte instituții de stat, în instanțele de judecată. Partidul Socialiștilor este singurul partid care, în ultimii 10 ani, nu a făcut parte din nicio coaliție de guvernare. PSRM nu a participat la furtul miliardului, la concesionarea aeroportului din Chișinău și la alte infracțiuni comise de către regimul de guvernare.

Fracțiunea PSRM din Parlamentul RM a înaintat sute de proiecte de legi de natură socială, politică, economică și juridică. Printre aceste inițiative se numără - anularea legii care obligă cetățenii să întoarcă miliardul furat, majorarea pensiilor pentru persoanele care au lucrat 45 de ani, revizuirea costurilor serviciilor medicale, acordarea ajutorului familiilor tinere, alocații pentru nașterea copiilor și furnizarea alimentelor gratuite pentru copiii cu vîrsta de pînă la un an.

PSRM este singura fracțiune din Parlament care a susținut pachetul de inițiative sociale înaintat de către Președintele, Igor Dodon. Practic, toate aceste inițiative au fost respinse de Guvern sau de majoritatea parlamentară condusă de Partidul Democrat, iar unele au fost rescrise și prezentate ca fiind proprii.

Încrederea cetățenilor țării față de Partidul Socialiștilor, a fost demonstrată la ultimile alegeri parlamentare. În absența resursului administrativ, PSRM a cîștigat la alegeri, obținînd cel mai mare număr de voturi.

Suntem convinși de necesitatea creării unei coaliții durabile și funcționale, precum și a unui Guvern stabil, în vederea implementării programului nostru socio-economic. Ceea ce presupune: educație și asistență medicală la prețuri accesibile și de înaltă calitate, atragerea investițiilor străine din Est și Vest, crearea de noi locuri de muncă, întoarcerea compatrioților noștri, salarii și pensii decente.

De asemenea, suntem convinși că orice adoptare a legilor anti-oligarhice este posibilă numai în cadrul unei coaliții de guvernare stabile. În caz contrar, țara noastră se va confrunta cu un nou haos și sărăcire. În același timp, considerăm că nu poate fi creată nicio coaliție cu prețul renunțării la principiile fundamentale ale Partidului Socialiștilor și ale programului electoral, pentru care au votat 440 de mii de alegători. În cazul în care nu sunt acceptate cerințele juste ale Partidului Socialiștilor, considerăm că singura soluție este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.


Pub