Gheorghe Petic, după vizita Avocatului Poporului în penitenciar: Solicit Administrației Penitenciarelor să dezmintă că eu am fost mutat într-o celulă cu condiții mai bune

Gheorghe Petic susține că după vizita întreprinsă de Oficiul Avocatului Poporului la Penitenciarul nr. 13 lucrurile au rămas neschimbate și afirmă că nu a fost mutat într-o celulă cu condiții mai bune, așa cum ar fi dat asigurări Administrația Națională a Penitenciarelor. Într-o postare făcute aseară, acesta cere ANP să dezmintă informațiile.

Foto: Irina Arhire

„Joia trecută probabil ştiţi că au fost la mine Avocații Poporului,ca să vadă în ce condiţii trăiesc..de fapt supraviețuiesc,unde s-au crucit şi ei în ce mucegai şi mizerie stau(mă ţin ), că nici ei nu au putut să reziste să stea mult timp. După care au încercat şi Deputaţii Blocului ACUM,dar nu le-au permis. Îmi interzic să sun la ora convenabilă mie din frică să nu sun jurnaliştilor sau avocaților mei, la telefon mă aduc la ora convenabilă lor. Azi mi-au dat telefonul de dimineaţă când toţi dorm, săptămâna viitoare posibil să-mi dea telefonul la ora 2.00 noaptea. De săptămâna trecută mi-au interzis fără ca să-mi motiveze de ce.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a minţit la câteva posturi de TV precum că eu.G.Petic, în urma venirii Avocaților Poporului am fost strămutat din celula oribilă 120 într-o altă celulă mai bună. La momentul actual, azi, data de 30.04.2019, mă aflu în aceeaşi celulă cu mucegai, în aceeaşi celulă mizerabilă 120 .

Eu solicit ca Administraţia penitenciarelor să dezmintă informaţia mincinoasă prin care a dus în eroare opinia publică,precum că aşi fi fost strămutat în altă celulă cu alte condiţii mai bune. Mint de îngheață apa”, a scris Gheorghe Petic pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută Oficiul Avocatului Poporului a comunicat că a întreprins o vizită la Penitenciarul unde e deținut Petic și a constatat: Condițiile de detenție în subsolul Penitenciarului nr. 13 din capitală, inclusiv celula în care este deținut Gheorghe Petic, sunt contrare prevederilor art. 3 al Convenției europene pentru drepturile omului.

UNIMEDIA amintește că susținătoarea lui Petic, Irina Arhire, spune că Gheorghe Petic, ar fi fost snopit în bătaie, la data de 21 aprilie, de către angajații Penitenciarului nr.13 și interzise apeluri telefonice timp de trei luni, însă Administrația Națională a Penitenciarelor a neagat acuzațiile.

De menționat că un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

La 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.


Pub