Proteste violente de 1 Mai la Paris. Mitingurile tradiționale, folosite pentru a transforma orașul în „capitala revoltelor”

Proteste masive la Paris, de Ziua Internaţională a Muncii. În ciuda măsurilor drastice de securitate, luate de autorităţile franceze, s-au înregistrat deja incidente izolate între poliţie şi anarhişti, folosindu-se gaze lacrimogene.

Foto: telegraph.co.uk

Șapte mii de poliţişti şi jandarmi păzesc capitala franceză. Guvernul de la Paris se teme că activiştii radicali, inclusiv din rândul mişcării Vestele Galbene, vor profita de marile mitinguri ale sindicatelor, tradiţionale de 1 mai, ca să provoace noi violenţe de stradă. De altfel, pe reţelele de socializare au apărut apeluri pentru a face din Paris „capitala revoltelor”.

Potrivit Ministerului de Interne, sunt luaţi în vizor între o mie şi două mii de anarhişti, care s-ar putea infiltra în centrul Parisului, printre demonstranţii paşnici. Pe Champs Elysees circulaţia rutieră a fost oprită, iar Arcul de Triumf este păzit de maşini speciale ale jandarmeriei, transmite digi24.ro.

Persoanele care vor să ajungă la mitingurile sindicatelor sunt verificate atent, pentru a nu introduce în zona de securitate obiecte contondente şi materiale incendiare din care se pot face cocteiluri Molotov. De partea lor, sindicatele şi-au avertizat simpatizanţii să se îndepărteze imediat de grupurile violente.


Pub