‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Sezonul cireșelor în California începe cu recolte record

FOTO. Sezonul cireșelor în California începe cu recolte record

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Unele soiuri de cireșe timpurii au fost deja recoltate și urmează a fi ambalate în această săptămână în California, unul dintre principalii furnizori de cireșe pe piețele internaționale. Iar producătorii susțin că, recoltele din acest an sunt foarte bune, iar pentru unele soiuri, cum ar fi Bing, acestea vor fi chiar record. Inclusiv și cererea pe piață este peste așteptările producătorilor.

„Pentru soiul Tioga recoltarea a început miercuri. Planificăm să începem ambalarea cireșelor de calitate pentru export pe 1 mai. Furnizorii anticipează o recolta record de aproape trei ori mai mare decât în anul trecut. Primele soiuri recoltate sunt Burlat, Tioga, Hazel și Brooks. Ne așteptăm să atingem volumul până la jumătatea lunii mai, odată cu începerea recoltării soiului Coral, urmat de cantități foarte mari de Bing”. a spus Rick Chong, producător.

Începutul sezonului de cireșe este, de obicei, însoțit de o cerere mare din partea cumpărătorilor și anul acesta nu face excepție. Cererea este considerată a fi foarte mare pentru cireșele timpurii, iar producătorii vor căuta să asigure volume semnificative pe tot parcursul sezonului, atât pe plan intern, cât și pentru export. Furnizorii susțin că, și calitatea corespunde așteptărilor.

„Calitatea inițială este foarte bună și cumpărătorii sunt încântați. Rafturile supermarketurilor sunt goale, iar cumpărătorii cer cireșe cultivate în California, am fost inundați de cereri din partea acestora. Totodată, vom tinde să creștem volumele de export către Asia, în special”, adăugat acesta.

Potrivit producătorului, California a ajuns la astfel de volume, datorită implementării permanente a tehnologiilor. La întreprinderea sa, acesta utilizează tehnologii moderne de producere, linii optice, asigură prerăcirea post-recoltare și este permanent în căutarea de noi piețe de desfacere. La fel, asigură și ambalarea cireșelor. În acest an, trend a devenit – ambalajul eco, astfel, producătorul s-a axat pe asigurarea acestuia, a diversificat cantitățile ambalate și planifică să comercializeze cireșele inclusiv și pe platformele online.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›