(video) 18 șoferi au rămas fără permis de conducere. În ultimele 24 de ore s-au produs 11 accidente rutiere soldate cu doi morți

Din păcate, dorința unor șoferi de a urca în stare de ebrietate la volan sau să conducă cu viteză este mai importantă decât viaţa. Astfel, unii dintre ei au fost depistaţi la volanul maşinii având în aerul expirat 1,31mg/l; 1,25mg/l; 0,92mg/l; 0,85mg/l.

Foto: UNIMEDIA

În ultimele 24 de ore, inspectorii de patrulare au fost activ implicați pe traseele din țară şi-au reușit să înlăture de la volanul mașinii 18 conducători auto care se aflau în stare de ebrietate avansată, iar alți peste 106 au fost documentați pentru deplasarea cu viteză excesivă.

În consecință, din cauza unor astfel de conducători, s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu decesul a două persoane și 15 traumatizate.

Astfel, pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate acestor cauze, INP recomandă:

- să nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat alcool; - iar în caz dacă aţi băut, găsiți o altă modalitate de a ajunge în siguranță la destinație, cum ar fi: transportul public, taxiul, fie rugați o altă persoană care nu a băut alcool să urce la volan; - fiţi prudenţi, nu depășiți limita de viteză și purtați obligatoriu centura de siguranță.

Suntem în mijlocul mini-vacanței de Paște și 1 mai, iar cei care nu au plecat în regiunile rurale, profită din plin de primblările în aer liber. Pentru ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță, INP continuă măsurile de prevenire și profilaxie a infracțiunilor, fiind la datorie în parcuri, locuri publice, pe străzi.


Pub