Când s-ar putea transforma Facebook într-un cimitir digital

Un studiu realizat de Oxford Internet Institute arată că numărul profilurilor de Facebook ale persoanelor decedate al putea să-l depășească pe cel al persoanelor în viață în 51 de ani.

Foto: Playtech.ro

Cercetătorii de la Oxford Internet Insitute, un departament al Universității Oxford, au făcut un exercițiu de imaginație și au realizat un scenariu în care rețeaua socială nu va mai obține alți utilizatori noi pe platformă. În acest caz, cel puțin 1,4 miliarde de utilizatori vor fi morți până în 2100, iar 2070 va fi anul în care numărul morților de pe Facebook, îl va depăși pe cel al celor vii.

În al doilea scenariu, baza de utilizatori a Facebook continuă să crească cu 13% în fiecare an. Astfel, pe Facebook vor fi 4,9 miliarde de persoane decedate până în 2100. În lucrarea de cercetare, autorii afirmă că „adevăratul număr al morților se va afla undeva între cele două scenarii, dar nu putem specula mai mult de atât”.

Studiul a fost realizat pe baza datelor Organizației Națiunilor Unite privind rata mortalității pe vârste și pe țări și a informațiilor despre utilizatorii Facebook pentru a crea două scenarii de evoluții.

Facebook a lansat recent câteva actualizări pentru conturile active pentru persoanele care au murit. Astfel de conturi vor putea rămâne neatinse. Acest program face parte din efortul companiilor social media de a se lupta cu acestă problemă spinoasă.

Mai mult citiți pe playtech.ro.


Pub