Secții de votare pentru europarlamentare
Internaţional 30 aprilie 2019, 21:14 | 1623

În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. Scrutinul va avea loc pe 26 mai. Adela Șevciuc are detalii.

Cele mai multe sectii de votare vor fi deschise la Chisinau, 13 la numar, iar alte doua sectii vor fi organizate la Balti. Totodata, cate o sectie de votare va fi deschisa la Ungheni, Soroca, Drochia, Edinet, Falesti, Floresti, Telenesti, Hancesti, Ialoveni si Nisporeni. De asemenea, vor fi deschise sectii la Orhei, Causeni, Anenii Noi, Bardar, Calarasi, Cahul, Cantemir, Cimislia, Giurgiulesti, Leova si Carabetovca. Votarea incepe la ora 7 dimineata si se incheie la ora 21. Pentru a-si exercita dreptul la vot, cetatenii trebuie sa detina un act de identitate romanesc valabil. Romania are acum in Parlamentul European 32 de deputati, cu un mandat de cinci ani.

Reamintim faptul că, potrivit legislației în vigoare, în cadrul acestui scrutin, cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre UE pot să-și exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European numai după ce aceștia dau o declarație pe propria răspundere potrivit căreia nu și-au exercitat dreptul de vot la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru UE în ale cărui liste electorale este înscris.

Opinia ta contează. Comentează!